Dogajalo se je

Šolsko leto 2023/2024

Ekskurzija v Trst

Z učenci romanskih jezikov smo se v petek, 10.5.2024, odpravili na romanistično ekskurzijo v Trst in bližnje kraje.

V okviru te nadvse poučne ekskurzije smo obiskali park Miramare, devinski grad, zlasti pa razstavo slik Vicenta van Gogha v muzeju Revoltella.

Z bogato sestavljenim programom je bil naš dan zanimiv in poln doživetij.

več…

Pokal Bleščica

V soboto, 13.4.2024, je bilo organizirano tekmovanje Pokal Bleščica – Ljubljana je šport, ki se je odvijalo v Hali Tivoli.

več…

V okviru projekta Povabimo besedo smo gostili otroško in mladinsko pisateljico Mašo Ogrizek

V torek, 16. 4., nas je obiskala pisateljica Maša Ogrizek. Predstavila nam je nekaj svojih knjig. Povedala nam je, da je napisala veliko knjig v stripu. Rada se podpiše Maša, zraven pa nariše obgriženo jabolko. Napisala je že veliko del o Kokodajsi. Dve ja napisala tudi o Luki v bloku. Vesela sem, da nas je obiskala in upam, da pride še kdaj.

Karolina, 3.b

Pisateljica nam je predstavila nekaj svojih del. Govorila je o Kokodajsi, o Kokokrišni in o knjigi Luka iz bloka. Spoznali smo tudi Polono (Piko) in Roka (Kraljeviča).

Na koncu predstavitve pa smo vsi imeli veliko vprašanj, saj so naši učenci zelo radovedni. Vsi smo se imeli zelo lepo. Tega dogodka ne bomo pozabili in upamo, da se še kdaj ponovi.

Mila in Beti, 3. b

več…

Naša učenka – že sedaj izjemna pisateljica

Tjaša Sofia Zakrajšek, učenka 8. d, je zopet izkazala svoje izjemne literarne sposobnosti in prejela priznanje za najboljše osnovnošolsko delo v slovenskem jeziku po izboru žirije literarnega natečaja Bodi pisatelj/pisateljica, ki ga vsako leto organizira Pionirski dom.

več…

Knjižna izmenjava ob Mednarodnem dnevu knjig za otroke

V torek 2. 4. 2024, smo na prav poseben način obeležili Mednarodni dan knjig za otroke. Organizirali smo knjižno izmenjavo. Učenci 2. in 3. triade so si izmenjali knjige, ki so jih prinesli od doma in obogatili svojo zbirko z novimi rabljenimi, ki bodo polepšale bralne trenutke.

Obisk živali na OŠ Danile Kumar

V torek, 26. 3., in v sredo, 27. 3. 2024, je našo šolo obiskalo društvo BIOEXO – Društvo ljubiteljev eksotičnih živali. V okviru naravoslovnega dne so za naše učence pripravili različne delavnice. Tako so učenci spoznali ptičjega pajka Rozi, rdečerepega udava Feliksa, laboratorijsko miško Minko in druge. Sedmošolci si bodo ta dan zagotovo zapomnili!

več…

Zaupajmo v lastno ustvarjalnost

V sredo, 20. marca 2024, je na OŠ Riharda Jakopiča potekalo 37. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev z naslovom Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2024. 

več…

Pomladna prepevanja

V tednu od 18. do 22. marca 2024 v Ljubljani na Zavodu sv. Stanislava poteka Območno srečanje otroških, mladinskih in srednješolskih pevskih zborov Pomladna prepevanja 2024.

več…
Dostopnost