Dogajalo se je

Šolsko leto 2021/2022

SPOMINJALI SMO SE …

Učenci predmetne stopnje so danes, 27. januarja 2023, 1. šolsko uro obeležili dan spomina na vse žrtve holokavsta, ki ga obeležujemo od leta 2005.

več…

V globokem snegu pokljuških gozdov

V soboto, 21. 1., smo se s skupino mladih planincev v spremstvu staršev podali po snežni gazi proti planini Lipanca nad Pokljuko. Veter nas je občasno zasul z oblakom snega, ko je čistil smreke. Nekaterim se je udiralo bolj kot drugim.

več…

Uspeh šahistov šole v ciklusu turnirjev najmlajši

V tem koledarskem letu je na ljubljanskih OŠ potekal ciklus mesečnih turnirjev najmlajših (starih do 10 let), na katerih pa niso sodelovali le najboljši ljubljanski učenci, temveč tudi iz Postojne, Kranja, Domžal in drugih krajev. Na vsakem turnirju so igrali po pet kol po švicarskem sistemu. Igralni čas je bil 15 minut na igralca po pravilih pospešenega šaha.

Brez prave konkurence je prvo mesto v skupnem seštevku zasedla šola Milana Šuštaršiča. Za drugo mesto pa so se ves čas potegovale OŠ Kolezija in naša šola. Na koncu smo zasedli tretje mesto, z občutno prednostjo pred četrto uvrščeno šolo. Sodelovali so učenci 21 šol.

Za uspeh naše šole so bili zaslužni štirje učenci, ki so se zelo redno udeleževali mesečnih turnirjev:

– Zmaj Karl Mladenović, 2. do 8 let, 6. v skupnem seštevku (med 90 sodelujočimi), z 10 nastopi;

– Andraž Benedek, 1. do 7 let, 8. v skupnem z 10 nastopi.

– Aljaž Krištof Krajnc, 2. do 7 let, 9. v skupnem seštevku, z 10 nastopi.

– Svit Boljka Cvjetičanin, 7. v kategoriji do 9 let, 25. v skupnem seštevku, z le 4 nastopi;

Šola je prejela pokal za doseženo tretje mesto. Ta šahovski ciklus je kalilnica mladih šahistov ne le iz Ljubljane. Naši učenci zaslužijo vse pohvale za trud in uspehe.

Mentor krožka Marjan Butala

Kuhanje v tujih jezikih

Zadnji teden pred božično-novoletnimi počitnicami so imeli devetošolci, ki kot izbirni predmet obiskujejo francoščino, nemščino ali španščino, namesto običajnega pouka kuharsko delavnico

Učenci so izvedeli, kaj so los polvorones ter katera je njihova najbolj nenavadna sestavina, se prepričali, da mora biti testo za oblikovanje cimetovih zvezdic dovolj ohlajeno, ter pripravili francosko sladico, ki je bila za Nemce španska vas.

Dostopnost