Dogajalo se je

Šolsko leto 2020/2021

Pomladna Rašica – izlet planinskega krožka

Zadnjo soboto v marcu smo se mladi planinci odpravili na letošnji prvi planinski izlet. Občudovali smo pisane preproge pomladnega cvetja, preskakovali potoke, se povzpeli na razgledni stolp, si privoščili malico iz nahrbtnika ter raziskali bajer v Trzinu. Pot sta nam prečili srni, opazili smo želvo med sončenjem ter množico žab, zbranih okrog mresta.

več…

Zacveteli so rumeni žafrani

Rumeni žafrani, ki so jih učenci 9. a v okviru projekta KROKUS posadili v svojih cvetličnih lončkih doma, so zacveteli in sedaj razveseljujejo mimoidoče na dvorišču šole.

več…

PUST

Na pustni torek, 16. 2. 2021, smo s prvošolci obiskali Dom starejših občanov Bežigrad. 

Na vrtu pred domom so učenci zapeli nekaj pesmi in starostnikom tako polepšali njihov vsakdan. Varovanci doma so bili obiska izredno veseli in se že veselijo našega sodelovanja v prihodnje. 

Maja Majnik in učiteljice 1. razreda

več…

Pustovanje

Imate kaj za pusta hrusta? Vrišč, trušč in smeh!

Na pustni torek so maškare zaplesale v šotoru. Se ve: da bi odgnale zimo. Tisti bel sladkor na krofu, puf! – ga že ni več. Bilo je fino!

več…

Teden pisanja z roko (18. – 22. januar)

V času pred in po Tednu pisanja z roko smo se posvetili zopet pisalu in papirju. Pisali smo pisma prijateljem v takšni in drugačni obliki. Kljub izobraževanju na daljavo in tipkovnici ne smemo pozabiti na pomen pisanja z roko za razvoj kognitivnih sposobnosti, razmišljanja in pomnjenja.

več…

BOŽIČNI SEJEM

December je čas praznovanja in čarobnih trenutkov. Na naši šoli zato vsako leto v sklopu prireditve Pomoč sošolcu pripravimo božični sejem, kjer lahko učenci pokažejo svojo ustvarjalno plat, starši pa dobijo boljši vpogled v to, kaj vse učenci v času in izven pouka na šoli še počnejo. Njihovi izdelki so potem na voljo za prostovoljne prispevke, ki so namenjeni za šolski sklad.

več…

Motovilka

Z nekaterimi učenkami in učenci 4. B razreda, smo si učenje na daljavo popestrili tudi z gledališkim krožkom, ki se je oblikoval na njihovo željo in pobudo. Učenci so sami izbrali igro Motovilka, glede na interese so si razdelili vloge, Aleksander je pripravil scenarij za besedilo. Skupaj smo pridno vadili na tedenskih srečanjih, koreografirali in se usklajevali ter posneli odlomek naše igre.


Razredničarka: Romana Slatinek

Dostopnost