Počitniški programi

Počitniško varstvo 2024

Poletno počitniško varstvo 2024 – DEOS Center starejših Trnovo in Črnuče (prijave od 7. 5. 2024 od 7. ure!)

Letak – počitniško varstvo Trnovo

Letak – počitniško varstvo Črnuče

Aktivne počitnice CŠOD

AKTIVNE POČITNICE v organizaciji CŠOD – Centra šolskih in obšolskih dejavnosti

Počitniško varstvo MOL

Poletne počitnice v Ljubljani 2024
Počitniško varstvo Mala ulica

Javni zavod Mala ulica letos ponuja počitniško varstvo za otroke od 1. do 5. razreda v družinskem centru Mala ulica, na Vrtišču (vrt na Rakovi jelši) in v gozdu (Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib).

 

Subvencionirana cena počitniškega varstva je 80 €/teden, vsak teden pa je na voljo tudi 12 brezplačnih mest v počitniškem varstvu na treh lokacijah. Varstvo vključuje tri obroke dnevno in poteka od 7.30 do 16. ure.

Starši  prijavijo otroka po spletu, v primeru, da želijo brezplačno varstvo zaradi brezposlenosti/več otrok v družini/težje ekonomske situacije, to zapišejo v opombe na prijavnici.

 

Več na spletni strani:  https://www.malaulica.si/sl/varstvo/#pocitnisko-varstvo ali po e-pošti info@malaulica.si .

Poletne prostovoljske aktivnosti za mlade
Če želiš počitnice preživeti na drugačen način,
prispevati svoj delček za boljši svet
in se srečati z vrstniki,
ki jim ni težko pomagati drugim,
te Slovenska filantropija vabi v prostovoljstvo.
Poletni tabori Brez izgovora

Mladinska zveza Brez izgovora organizira poletna taborjenja za mladostnike. Naše poslanstvo je, da mlajše generacije vzgajamo v aktivne državljane, ki znajo kritično razmišljati, pa tudi predlagati rešitve in jih izpeljati, s tem pa pozitivno doprinesti k celotni družbi. Poudarek našega programa je predvsem zdravje mladih v povezavi z okoljem in trajnostnim razvojem, program taborjenja pa bo poln vsebinskih delavnic s to tematiko.

 

Na taborih bomo mlade opremili z veščinami za zdravo preživljanje prostega časa na področju prehrane, gibanja, duševnega zdravja in psihoaktivnih substanc. Krepili bomo njihove socialne veščine in jim ponudili orodja in kompetence za uspešen prehod v srednjo šolo in soočanje z izzivi, ki so povezani z obdobjem mladostništva.

Pozabili pa ne bomo seveda na zabavo, druženje in sproščenost, ki so nedvomno najpomembnejši sestavni deli poletnih počitnic.

INFORMACIJE ZA STARŠE

KDAJ?

Taborjenje bo potekalo v več terminih:

  • 7. – 15. 7.
  • 7.  – 21. 7.
  • 7. – 29. 7.
  • 7. – 4. 8.
  • 8. – 19. 8.
  • 8. – 26. 8.

KJE?

Taborni prostor taborniškega Rodu odporne želve v vasi Zgornje Deskle.

Spali bomo v šotorih, prostor pa ima urejeno vso drugo infrastrukturo za naše udobje – kuhinja in sanitarije s toplo vodo.

Prevoz je z doplačilom organiziran iz več krajev po Sloveniji (Ljubljane, Logatca, Postojne, Vipave in Ajdovščine.

ZA KOGA?

Taborjenje je namenjeno učencem od 6. do 9. razreda, ki bodo po starosti razdeljeni v homogene skupine, program pa bo sestavljen iz ločenih in skupnih aktivnosti.

KOLIKO STANE?

Cena taborjenja je 250 € z DDV na udeleženca, do 31. maja 2021 pa vam nudimo 15 % popust na polno ceno, kar pomeni, da za taborjenje odštejete le 212,5 €. Za udeležence iz socialno ogroženih družin pa je taborjenje brezplačno, saj ga financirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana

PRIJAVE IN VEČ INFORMACIJ

Prijavnico in več informacij najdete na spletni strani tabori.noexcuse.si.

KONTAKT

Mia Zupančič: 041 679 756 ali mia.zupancic@noexcuse.si

 

Teden angleščine

Več informacij dobite na spletni strani: http://tedenanglescine.pgdmedno.si/ 

Plakat dostopen tukaj.

Poletna šola na UL FGG
Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo bodo tudi to leto v sodelovanju z Zavodom za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) organizirali poletno šolo za vse mlade navdušence, ki jih zanima svet gradbeništva, geodezije in vodarstva. Poletna šola bo potekala od 1. do 5. Julija 2024 in je namenjena vsem osnovnošolcem od 12. leta dalje ter srednješolcem.
Udeleženci bodo preizkusili svoje orientacijske sposobnosti in hkrati spoznavali različne geodetske vsebine in instrumente. Postavili se bodo tudi v vlogo prostorskega načrtovalca in skozi igro sodelovali pri prostorskem razvoju naselij. Izvedeli bodo, zakaj je pomembna osončenost stavb, in s pomočjo različnih geometrij spoznavali vpliv okolice na osončenost stavb.
V manjših skupinah se bodo podali na pot vodne kapljice – za hitrejši napredek bo pomembno sodelovanje, skozi igro pa bodo učenci izvedeli več o padavinah, čiščenju odpadne vode, ravnanju z odpadki, naravnih nesrečah …
Naredili bodo tudi most iz špagetov ter preizkusili njegovo trdnost. Izvedeli bodo tudi, kaj je da Vincijev most, in ga sestavili še sam.
Obiskali bodo Tehniški muzej Bistra, v Aerodiumu v Logatcu pa se bodo preizkusili v letenju. 

Dostopnost