Priporočamo

Javni poziv za izposojo računalniške opreme v letu 2024

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v petek, 12. 4. 2024 objavil Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Na voljo je 10 000 prenosnih računalnikov v izposojo, ki so namenjeni najbolj ranljivim skupinam prebivalstva.

več…

Obisk živali na OŠ Danile Kumar

V torek, 26. 3., in v sredo, 27. 3. 2024, je našo šolo obiskalo društvo BIOEXO – Društvo ljubiteljev eksotičnih živali. V okviru naravoslovnega dne so za naše učence pripravili različne delavnice. Tako so učenci spoznali ptičjega pajka Rozi, rdečerepega udava Feliksa, laboratorijsko miško Minko in druge. Sedmošolci si bodo ta dan zagotovo zapomnili!

več…

Uspeh učencev na tekmovanju iz biologije

Na državnem tekmovanju iz biologije za Proteusovo priznanje je Leon Smrekar Voskobojnik iz 9. c osvojil zlato priznanje.

Srebrno priznanje so osvojili Martin Mavrič iz 9. c, Julija Trkman iz 9. b in Teja Kos iz 8. c.

Iskrene čestitke za izjemne dosežke!

mentorica Tatjana Keržan

Obvestilo

Dragi starši! 

Ob začetku šolskega leta vas prosimo, da s svojimi otroki ponovno spregovorite o komunikaciji z neznanci na poti v šolo ali na poti domov iz šole. Pomembno je, da otroci znajo odreagirati in zavrniti raznovrstna vabila s strani neznancev (na samo, v avtomobile, k sebi domov …), četudi se jim ti zdijo prijazni. Otroci naj o morebitnih dogodkih poročajo doma ali v šoli, prav tako jih je potrebno prijaviti policiji. 

Brezplačno predavanje za starše

Spoštovani starši!

Začetek šolskega leta ni izziv le za vaše otroke, marveč tudi za vas, ki si prizadevate, da bi jim za življenje dali kar najboljšo popotnico. Naš čas je zaznamovan z zaslonskimi tehnologijami, naloga odraslih pa je, da otroke usmerimo tudi k branju in gibanju. V uredništvih revij Mladinske knjige vas vabimo na

brezplačni spletni seminar
psihologa dr. Kristijana Muska Lešnika
Kaj lahko starši naredimo za dobro počutje otroka doma in v šoli,
ki bo 27. 9. ob 18. uri.

Prijavite se lahko tukaj.

Na predavanju bomo izvedeli, kako lahko doma ustvarimo pozitivno in spodbudno okolje, kako otroka motiviramo in z njim učinkovito komuniciramo. Po seminarju pa se na kratko oglasimo tudi urednice in uredniki revij Mladinske knjige. Čim prej se prijavite na predavanje Kaj lahko starši naredimo za dobro počutje otroka doma in v šoli. Število mest je omejeno.

Spodbuda k branju

Spoštovani starši,

v izteku poletnih dni, ko se je kolesje šolskega vrveža že pošteno zagnalo, vam bi profesorji slovenščine želeli nameniti nekaj besed o branju. Vsi vemo, da branje ugodno vpliva na otrokov celostni razvoj. Poleg spodbujanja napredka v jezikovnem izražanju branje krepi besedni zaklad, razvija kritično mišljenje, bogati čustveno doživljanje, plemeniti domišljijo in širi obzorja na različnih področjih človekovega delovanja.

več…
Dostopnost