AAI prijava za e-učilnice in e-pošto

Kaj je AAI prijava?

 

AAI prijava je vrsta enotne prijave za izobraževalno in raziskovalno sfero v Sloveniji, kjer lahko uporabnik z enim uporabniškim imenom in geslom dostopa do velikega števila uporabnih storitev. Sistemi za enotno prijavo se združujejo v federacijo ArnesAAI, tu kratica AAI pomeni Avtentikacijska in Avtorizacijska Infrastruktura.

AAI prijava učencem OŠ Danile Kumar omogoča:

 

Kaj je AAI-račun?

E-identiteta oziroma AAI-račun je »uporabniško ime v federaciji ArnesAAI«, ki ga dobite od šole, na kateri se izobražujete oz. od organizacije, v kateri delate.

Na OŠ Danile Kumar ima uporabniško ime obliko imep@os-danilekumar.si (celotno ime in prva črka priimka, če imata dva učenca enako ime in prvo črko priimka pa se doda zraven še 2, 3 itd.).

Kako lahko dobim uporabniško ime za enotno prijavo?

Uporabniško ime priskrbi šola učencem 4. razreda za opravljanje kolesarskega izpita. Uporabniška imena obdržijo učenci do konca šolanja na OŠ Danile Kumar.

 

Kako lahko zamenjam geslo?

Geslo lahko spremenite na https://mdm.arnes.si/. S tem se spremeni tudi geslo za dostop do šolske spletne pošte.

Če ste geslo pozabili, pa se obrnite na skrbnika na domači organizaciji (ikt@os-danilekumar.si), ki vam je dodelil uporabniško ime.

 

Office 365

Office 365 so storitve in orodja, ki omogočajo komunikacijo z vrstniki in učitelji. Do pomembnih informacij lahko dostopate preko različnih spletnih brskalnikov in naprav. Učenci in zaposleni na OŠ Danile Kumar imajo možnost brezplačnega nameščanja programov Word, Excel in PowerPoint iz zbirke Office na do 10 naprav. Za dostop pišite na ikt@os-danilekumar.si

Vsako leto do konca septembra je potrebno licenco za Office 365 obnoviti. To naredite s prijavo na spletni strani https://o365.arnes.si/. Za prijavo uporabite AAI-račun.

 

Dostop do storitve Office365

 

Namestitev brezplačnega paketa Office365 na računalnik (Word, Excel, PowerPoint …)

 

Dostopnost