Dogajalo se je

Šolsko leto 2023/2024

NOČ NA DANILI KUMAR 

BRALNO-FILMSKA NOČ NA ŠOLI  

V petek, 7. junija, se je v šolski knjižnici odvijala Bralna noč. Udeležile so se je učenke, ki obiskujejo Knjižničarski krožek. Noč je bila prav nepozabna, saj smo uživale pri prav vsaki dejavnosti. Pri večerji smo bile pravi Masterchef v metanju palačink v zrak, zvečer smo odšle tudi na sprehod ob Savi in si ogledale nogometno tekmo, lov na skriti zaklad nam je še posebej ostal v spominu, z ogledom tematskega filma pa smo zaključile z dejavnostmi za to noč. Zjutraj smo si naredile zajtrk in Bralno noč zaključile s pogovorom o knjigah, ki smo jih prej prebrale in z izdelavo plakata. 

Neža Zornada, 7.d 

LEGO NOČ 

V petek, 7. junija, smo izvedli Lego noč. Tega dogodka smo se udeležili učenci in učenke lego krožka. Na ta večer smo pomagali pripraviti večerjo, se pretegnili s skupinskimi športnimi igrami in sestavili še zadnje lego modele tega leta – maskoto naše šole. Pogledali smo si še animirani film. Zjutraj smo zgodaj zbudili gospo in skupaj smo najprej pospravili naš spalni prostor, nato pa si pripravili zajtrk. Po zajtrku smo se razgibali še ob športni rekreaciji, pripravili še zadnjo razstavo, nato pa smo se preizkusili še v programiranju robotka Kiba. 

Učenci FLL, ga. Mojca Vitez in ga. Eva Kunej 

več…

Veselošolka prejela zasluženo nagrado

V nedeljo, 2. junija 2024, je v Festivalni dvorani potekala zaključna prireditev za prvake tekmovanja Vesela šola. Med njimi je bila tudi naša Kiki Planinc (9. a), prejemnica zlatega priznanja.

več…

Nov uspeh Tjaše Sofie Zakrajšek

Med nami je zares ustvarjalna učenka Tjaša Sofia Zakrajšek (8. d), ki je tokrat prejela nagrado za svoj likovni prispevek na ustvarjalnem natečaju Bralnice pod slamnikom 2024.

več…

Državno tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologije obdelav

V soboto, 25. 5. 2024, je potekalo državno tekmovanje iz konstruktortva in tehnologije obdelav. Matic Mihelič in Žan Eržen sta v kategoriji LES z odlično izdelanim izdelkom dosegla 2. mesto in prejela zlato priznanje. Na regijskem tekmovanju, ki je potekal v petek, 29. 3. 2024, sta v Erik Šolar in Matevž Šimenc osvojila 3. mesto v kategoriji KOVINE. Max Žnidaršič in Tilen Čemažar sta osvojila 5. mesto v kategoriji UMETNE SNOVI. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Ekskurzija v Trst

Z učenci romanskih jezikov smo se v petek, 10.5.2024, odpravili na romanistično ekskurzijo v Trst in bližnje kraje.

V okviru te nadvse poučne ekskurzije smo obiskali park Miramare, devinski grad, zlasti pa razstavo slik Vicenta van Gogha v muzeju Revoltella.

Z bogato sestavljenim programom je bil naš dan zanimiv in poln doživetij.

več…

Pokal Bleščica

V soboto, 13.4.2024, je bilo organizirano tekmovanje Pokal Bleščica – Ljubljana je šport, ki se je odvijalo v Hali Tivoli.

več…

V okviru projekta Povabimo besedo smo gostili otroško in mladinsko pisateljico Mašo Ogrizek

V torek, 16. 4., nas je obiskala pisateljica Maša Ogrizek. Predstavila nam je nekaj svojih knjig. Povedala nam je, da je napisala veliko knjig v stripu. Rada se podpiše Maša, zraven pa nariše obgriženo jabolko. Napisala je že veliko del o Kokodajsi. Dve ja napisala tudi o Luki v bloku. Vesela sem, da nas je obiskala in upam, da pride še kdaj.

Karolina, 3.b

Pisateljica nam je predstavila nekaj svojih del. Govorila je o Kokodajsi, o Kokokrišni in o knjigi Luka iz bloka. Spoznali smo tudi Polono (Piko) in Roka (Kraljeviča).

Na koncu predstavitve pa smo vsi imeli veliko vprašanj, saj so naši učenci zelo radovedni. Vsi smo se imeli zelo lepo. Tega dogodka ne bomo pozabili in upamo, da se še kdaj ponovi.

Mila in Beti, 3. b

več…

Naša učenka – že sedaj izjemna pisateljica

Tjaša Sofia Zakrajšek, učenka 8. d, je zopet izkazala svoje izjemne literarne sposobnosti in prejela priznanje za najboljše osnovnošolsko delo v slovenskem jeziku po izboru žirije literarnega natečaja Bodi pisatelj/pisateljica, ki ga vsako leto organizira Pionirski dom.

več…
Dostopnost