Dogajalo se je

Šolsko leto 2021/2022

Liga prvakov v odbojki, Ach Volley

Pozdravljeni,

v preteklem tednu smo bili športno zelo aktivni. V sredo smo po ogledu rokometne tekme odšli tudi na tekmo lige prvakov v odbojki. V polnem Tivoliju smo navijali za domačo ekipo ACH Volley, ki je z rezultatom 3:1 premagala nemško ekipo Duren-a.

več…

Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes, na tretji petek v novembru, 18. 11. 2022, smo obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Spomnili in premislili smo o našem načinu prehranjevanja, o pomenu zdrave prehrane in zajtrkovanja, o tem kakšno prehrano so jedli našo predniki, pomenu kmetovanja, pomenu čebelarstva, odgovornem ravnanju s hrano, skrbjo za okolje in še in še.

več…

TD – Zelena energija, 4.r

Učenci 4. razredov so na delavnicah Zelena energija spoznali pomen energije, načine pridobivanja energije in kako z njo varčujemo.

Noč na Danile Kumar

V petek 11. 11. in soboto 12. 11. 2022 je na naši šoli potekala »Noč na Danile Kumar«. Udeleženih je bilo 76 učencev in 17 učiteljev-mentorjev, ki so pripravili 9 delavnic.  Več v foto reportaži.

Mladi planinci na Starem gradu

V soboto, 12. 11., smo na postaji Ježica sedli na vlak proti Kamniku. Skozi mestno jedro in prek Kamniške Bistrice smo dosegli gozdne strmine. Okrepčali smo se in odkorakali skozi meglo do kamnitega grajskega obzidja. Seveda, nad njim je kraljevalo sonce!

več…

Projekt Krokus se je ponovno začel …

V petek, 28. oktobra 2022, smo že četrto leto pričeli z novim letom sodelovanja v mednarodnem projektu Krokus, ki z raznolikimi dejavnostmi obeležuje spomin na otroke, ki so umrli v holokavstu, v Sloveniji pa poteka pod vodstvom Centra judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor. Vsako leto se projekt prične s sajenjem čebulic rumenih žafranov v okolici šole. Tokrat v projektu sodelujejo učenci 9. d.

več…

Svetovni dan hrane, 16. 10. 2022

V tednu 10. 10. – 14. 10. 2022 smo 5. razredi ob prihajajočem svetovnem dnevu hrane razmišljali o spremembah v odnosu do hrane. Vsak razred je izdelal eno vrsto izdelkov, kjer smo primerjali hrano nekoč in hrano danes.

Nastala sta krasna skupna izdelka. En bo oddan v projekt Drobtinica, drugi pa bo krasil šolo.

Učenci 5. razredov

Dostopnost