Dogajalo se je

Šolsko leto 2020/2021

“Gledališče v živo”

Kot mnogo stvari je tudi obravnava domačega branja v času šolanja na daljavo malo drugačna. Z učenci 6. c in 6. d smo imeli pri uri slovenščine “gledališče v živo”, v okviru katerega so učenci dramatizirali najljubšo pravljico, ki so jo prebrali. Nekateri so se postavili v vlogo pripovedovalcev in uporabili lutke, spet drugi so se preizkusili v igranju, nastali so stripi ter kratki filmi. Vabim vas, da si nekatere ogledate.

ga. Katja Petric

Gledališki klub na virtualnem sprehodu po Drami

Današnji pouk gledališkega kluba je bil prav poseben, saj smo se s pomočjo ge. Špele Šinigoj, pedagoške vodje gledališča Drama, sprehajale po zaodrju gledališča in spoznavale poklice, ki so potrebni, da nastane gledališka igra. Spoznale smo ogrevalne vaje, ki igralcem omogočajo razločen govor. Poskusite tudi vi — najprej počasi, potem pa čim hitreje izgovarjajte npr. tole poved: “Tisoč tatičev taca”. Ni lahko, kaj?

Bilo je zabavno!

ga. Katja Petric

Tradicionalni slovenski zajtrk v likovni podobi

Že deseto leto tretji petek v novembru, letos je bilo to 20. novembra 2020, obeležujemo tradicionalni slovenski zajtrk. Utrinke in izdelke naših učencev, kljub pouku na daljavo, si lahko ogledate spodaj.

več…

Jesenska razstava

Drage obiskovalke in dragi obiskovalci spletne razstave!

Razstava poka po šivih od množice izdelkov in počasi pridobiva vse bolj praznično podobo. Prijeten ogled!

več…

Virtualna razstava literarnih spisov o svobodi

Letošnji literarni natečaj za najboljše ljubezensko pismo je bil posvečen svobodi. V teh časih vsi zagotovo velikokrat pomislimo na ta pojem in učenke, ki so o njej poglobljeno razmišljale, so napisale čudovite spise, ki si jih je vredno prebrati … Večkrat.

Spisa Eli Dovč Beltram iz 9. b in Naje Kapun iz 8. c sta bila izbrana med deset najboljših v državi, za kar jima iskreno čestitam.

mentorica: Katja Petric

Dostopnost