Obveščamo vas …

Spoštovani!

Zaradi prenove Dunajske ceste, ta bo trajala predvidoma do novembra, bo lahko povečan promet tudi v okolici naše šole. Pozivamo vas k dodatni previdnosti v cestnem prometu in hkrati naprošamo starše, da se o tem posebej pogovorite s svojimi otroki.

Vse dobro želimo!

Uprava šole

Zakjučno srečanje šolske skupnosti

V ponedeljek, 5. 6., so izbrani predstavniki šolske skupnosti na mini okrogle mize povabili go. Ravnateljico, vodje oddelkov in predstavnike učiteljskega zbora vseh treh oddelkov naše šole. Stekla je živahna debata v treh temstskih sklopih; duševno zdravje, organizacija šole in odnosi. Izjemno je bilo videti, kako so se učenci pripravili, kako suvereno so zastopali svoja mnenja in predstavili predloge in pomisleke. Ob zaključku je sklepna beseda tekla o skupnih rešitvah vsakodnevnih izzivov in kaj lahko učencinsami storijo, da doprinesejo k izboljšanju šolskega prostora in odnosov. Ga. Ravnateljica in ostali gosti pa so povedali, da se željijo sestati večkrat. Pohvalili so organizacijo in obliko zaključnega srečanja. Posebej so izpostavili zrelost učencev predstavnikov in si želijo, da postanejo glasnejši v svojih razrednih skupnostih.

Učenci ste izjemni!

Naravoslovni dan za 2. razred

Spoštovani starši,

v torek, 6. 6. 2023, bodo imeli učenci 2. razreda naravoslovni dan »Travnik«.

Na šolski zelenici in v razredu bomo preučevali travniške rastline in živali.

več…

Športni dan za učence 1. razreda

Spoštovani starši!

Učenci 1. razreda bodo imeli športni dan – pohod z lovom na skriti zaklad po naslednjem razporedu:

  • 1. a – v petek, 9. 6. 2023,
  • 1. b – v ponedeljek, 5. 6. 2023,
  • 1. c – v torek, 13. 6. 2023.

V šolo pridejo kot običajno. Vrnemo se do 12.55. Učenci ta dan prinesejo športno obutev, zaščito proti soncu (kapa, sončna krema), nahrbtnik, mapo in pisalo (svinčnik). Malico prejmejo v šoli. V primeru slabega vremena bodo imeli učenci pouk po urniku.

Aktiv 1. razreda

Športni dan za učence 1. razreda

Spoštovani starši!

V torek, 30. 5. 2023, bomo izvedli športni dan – športni poligon s kolesi ali rolerji.
Potekal bo na šolskih igriščih, učenci pa ta dan potrebujejo KOLO IN ČELADO ali ROLERJE S ČELADO IN ŠČITNIKI.
Učenci pripeljejo kolesa na betonsko igrišče skozi zelena drsna vrata pri kolesarnici (mesta bodo označena s 1. a, 1. b in 1. c), rolerje pa v večji športni torbi prinesejo s seboj v učilnice.

V primeru dežja bomo športni dan prestavili in bo pouk potekal normalno po urniku.

Aktiv učiteljic 1. razreda

Prečenje Limbarske gore

V soboto, 20. 5. 2023, smo s skupino 15 mladih planincev izstopili z avtobusa v Moravčah. Med bujnimi travniki in ob potoku smo s kislico med zobmi dosegli vas Serjuče ter nehote splašili kokoši in gosi.

več…

Mladi raziskovalki osvojili zlato priznanje

Včeraj je v Murski Soboti potekalo 57. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. OŠ Danile Kumar sta na državnem tekmovanju zastopali učenki Olga Hubert in Karmen Writzl iz 8. a. Z nalogo BAKTERIOFAGI – ALI STE VI NAŠA PRIHODNOST? sta osvojili zlato priznanje na področju biologije! Učenkama za dosežek čestitamo!

Dostopnost