Pozdravljeni,

V mesecu aprilu knjige obeležujejo svoj praznik večkrat: 2. aprila je mednarodni dan knjig za otroke, 20. aprila je dan slovenske knjige, 23. aprila pa svetovni dan knjig in avtorskih pravic.

V naši knjižnici smo si v počastitev teh dni zamislili da izvedemo KNJIŽNO IZMENJAVO, ki bo namenjena učencem od 4. do 9. razreda. Gradivo namenjeno za izmenjavo bomo zbirali v tednu od 25. 3. do 29. 3. v šolski knjižnici. To so lahko leposlovne ali poučne knjige (zgodbice, pravljice, stripi, mladinski romani, pesmice), ki so jih učenci že prebrali, prerastli in so jo pripravljeni deliti še s kom drugim. Pogoj je, da so knjige v dobrem stanju, nepopisane in čiste. V knjižnici bodo za podarjeno knjigo dobili kuponček, s katerim bodo lahko na dan izmenjave – 2. aprila, na stojnici v avli stavbe 2po 5. šolski uri, izbrali novo knjigo. Podarijo lahko do 3 knjige in jih  vzamejo toliko kot so jih podarili. Prav tako lahko v podarjeno knjigo napišejo posvetilo naslednjemu bralcu ali bralki.

Izmenjava knjig bo namenjena tudi vsem zaposlenim na šoli, na ločeni mizi bodo na voljo knjige za odrasle, ki bodo prispevane v izmenjavi.

Za dodatna navodila se lahko oglasite v knjižnici vsak dan v času odprtosti.

Odpri knjigo in knjiga bo odprla tebe. (A. Gala)

Lep pozdrav,
knjižničarki

Dostopnost