Četrtek je bil dan, ko smo spoznali naše smučišče. Kamor so se prejšnji teden naši predhodniki vozili na smučanje, smo šli mi danes peš.

Že zelo zgodaj, takoj po zajtrku, smo se odpravili proti 6,5 km oddaljenemu Arehu. Vmes smo naredili še 200 višinskih metrtov in le videli malo večjo količino snega. Na vrhu smučišča Areh smo poleg žičniških naprav, smučišča in snega videli tudi prav posebno cerkvico, ki je posvečena sv. Arehu, po katerem ima vrh in smučišče tudi ime. Cerkev je stara vsaj 500 let in je bila potem še večkrat dozidana do današnje podobe.

Po povratku s pohoda in kosilu smo si privoščili sprostitev v bazenu. Nekateri smo se podili po plavalnem bazenu, drugi so se sproščali v toplem bazenu, tretji pa so s knjigo v roki uživali na ležalnikih. Čeprav utrujeni od pohoda, smo še vedno močno uživali v vodi, tunkanju, petelinjih bojih in še mnogo drugih aktivnostih.

Zvečer pa nas je čakal dolgo pričakovan ples/disko. Učenci so oblikovali seznam pesmi, g. Anže pa je kot glavni DJ poskrbel še za vmesne pesmi in plese. Pokazalo se je, da še vedno znamo odplesati polko, najraje pa smo plesali na pesmi, ki so v priredbi Just dance. Prijetno utrujeni smo popadali v postelje in hitro zaspali. Več pa v galeriji.

Se vidimo jutri – spremljajte, kdaj odrinemo.
Učenci in učitelji spremljevalci

Dostopnost