Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 17. 11. 2023, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Na ta dan, pravzaprav kar celoten teden, se bomo spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o pomenu zdrave prehrane in zajtrkovanja, o tem kakšno prehrano so jedli našo predniki, pomenu kmetovanja, pomenu čebelarstva, odgovornem ravnanju s hrano, skrbjo za okolje in še in še.

Kot je že tradicija naše šole, bo šolska prehrana celoten teden posvečena tradicionalnim slovenskim jedem.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Kruh za zajtrk– super dan!«.Vse učence vabimo, da doma s starši, babicami, dedki, prijatelji … spečejo kruh. Veseli bomo tudi fotografij izdelkov.

Vabimo vas, da se tudi vi v petek 17. 11. 2023 posladkate s tradicionalnim slovenskim zajtrkom z živili iz našega lokalnega okolja.

Dober tek!

Ob tednu slovenske hrane so stanovske organizacije kmetov, zadrug in čebelarjev  izdale publikacijo »Recepti z okusi Slovenije«.

Letošnji plakat za Tradicionalni slovenski zajtrk krasi ilustracija naše priznane ilustratorke Ančke Gošnik Godec iz pravljice Bogata in uboga sestra. Pravljica in ilustracija sta objavljeni v knjigi Babica pripoveduje. Pravljica bo premierno na sporedu na Prvem programu Radio Slovenija v oddaji Lahko noč, otroci 16. novembra 2023, ob 19. 45.

17. novembra bo pravljica dostopna na povezavi oddaje Lahko noč, otroci.

Dostopnost