Danes je bil dan športno-kulturno naravnan. Zjutraj smo imeli čas za igre z žogo popoldne pa raziskovanje Maribora.

Učitelji so nam pripravili različne igre z žogami od nogometa, do odbojke in med dvema ognjema. Nekatera dekleta pa so se udeležile sprehoda po energetskih točkah, ki jih imamo v bližini hotela.

Po kosilu smo se odpravili do mariborske vzpenjače in se z njo prepeljali v dolino, v mesto Maribor. Z avtobusom smo se odpeljali do starega mestnega jedra, kjer smo videli in izvedeli veliko novega. Videli smo železniški most, Titov most, Glavni most in najnovejšo pridobitev na Lentu brv Lent–Tabor. Po Lentu smo se sprehodili in spoznali najstarejšo trto in njeni potomki (zanimivost – njene korenine segajo pod Dravo na drugo stran, ocenjena dolžina korenin je približno 200 metrov). Pot smo nadaljevali do sodnega stolpa, nato stavbe mariborske univerze, kjer smo videli kipe velikih mož. Na nas so naredili vtis trije, in sicer Fran Miklošič – slovenski jezikoslovec, Herman Potočnik Nordung – slovenski raketni inženir ter bl. Anton Martin Slomšek – škof, ki je prestavil sedež štajerske škofije iz Št. Andraža v Maribor. Pot smo nadaljevali še do Mariborskega gradu, kjer smo si privoščili tudi sladoled. Nato smo šli še do mestnega parka, kjer smo videli Piramido (hrib) ter se mimo stadiona Ljudski vrt vrnili do Drave in na plaži pojedli malico. Po tem lepem sprehodu smo se vrnili najprej z električnim avtobusom do Snežnega stadiona, kjer pripravljajo tekmovanje v alpskem smučanju – Zlata lisica. Nato pa le še z vzpenjačo nazaj do našega hotela.

Po večerji smo nadaljevali z branjem naše knjige, z izpolnjevanjem dnevnika ter z izdelavo razglednic, ki vam jih prinesemo v petek. Imeli smo se lepo, čeprav nas je utrujenost že malo načela – tudi čustveno. A brez skrbi, učitelji dobro skrbijo za nas. Več pa v galeriji.

Se beremo jutri.
Učenci in učitelji spremljevalci

Dostopnost