Dan se je začel bolj obetavno, saj nas je že navsezgodaj pozdravila jasnina. Pred nami pa je bil dan poln kreativnosti, športanja in novih spoznanj.

V naših zvezkih nas je čakala naloga, kjer smo si morali sami izmisliti pesmi za lastnimi inštrumenti. Ker smo bili pri tem zelo uspešni, smo naredili korak naprej in napisali svoje pesmi na temo šole v naravi. Nastalo je devet smešnih, zanimivih in neponovljivih pesmi, ki smo jih predstavili tudi svojim sošolcem in učencem iz paralelke. Medtem ko smo eni pisali pesmi, se je drug razred kopal v hotelskem bazenu, nato smo vloge zamenjali.

Po kosilu nas je čakal lep pohod po Rozkini gozdni učni poti. Izvedeli smo mnogo novega, zanimivega in uporabnega. Veste, kakšna je razlika med jelko in smreko? Poznate zapuščeno cerkev sv. Bolfenka na Pohorju? Ste že kdaj videli razgledni stolp na Pohorju? Poznate pohorsko steklo? Videli smo tudi najvišjo jelko na Pohorju in večdebelno bukev, ki ima obseg kar 525 cm. Če vas zanima več o opisani poti, si lahko preberete tukaj.

Zvečer nas je čakalo nadaljevanje knjige Čudoviti jaz, kjer smo lahko slišali, da smo sami odgovorni za to, kaj sadimo in sejemo v svoje misli – plevel ali dišeče cvetlice. Naučila nas je tudi, kako opleti naše misli in kako na novo posejati uporabna semena. Več pa v galeriji.

Se beremo jutri.
Učenci in učitelji spremljevalci

Dostopnost