Kot vsako leto, se je tudi letos izkazalo, da je petek češnja na vrhu torte. Je krona celega tedna in čas, da preverimo, kaj znamo, kaj smo izdelali, česa smo se naučili in koga bomo najbolj pogrešali.

Danes so potekale predstavitve marsovih kolonij, učenci so imeli kviz Space bowl. Na koncu dneva pa smo imeli skupaj t.i. BBQ night. To je večer, ki prikazuje bistvo Space campa. NIhče ne ve, od kod je, kakšne vere je, kakšne polti je, to enostavno ni pomembno. Kar je pomembno, je to, da smo postali prijatelji. Še več, postali smo ena velika družina. Toliko veselja, plesa, lepih besed, naklonjenosti ni moč videti nikjer drugje, kot v trenutku, ko zaplešejo skupaj učenci in učitelji.

Ko so šli učenci spat, smo imeli učitelji prav posebno čast, in sicer smo se lahko preizkusili v misiji Aurora, ki simulira prevoz dveh astronavtov z Zemlje na Luno. Po uspešni utiritvi modula, se en del odpne in pristane na Luni, kjer se astronavti zamenjajo (dva z Zemlje ostaneta na Luni, druga dva se z Lune vrneta na Zemljo). Nato sledi še polet nazaj proti Zemlji. Učitelji smo se dobro izkazali in premagali vse težave, ki so se pojavile na poti. Tako sedaj na Luni delata dva sveža astronavta, ekipa šestih pa je uspešno pristala na Zemlji.

Za konec še kratek opomnik. Če bo vse potekalo, kot mora, bomo ob 19.10 pristali na Brniku. Se vidimo!

Več o dnevu pa v galeriji.

Dostopnost