Za nami sta že skoraj dva polna dneva dogodivščin. Včeraj se nam je pridružila še zadnja skupina učencev in to iz Francije. Tako letos barvito druščino sestavljamo udeleženci iz Slovenije, Francije, Romunije, Poljske in Turčije.

Aktivnosti si sledijo v norem tempu, a nam je vseeno uspelo zaslediti, da se je oblikoval prvi letošnji mednarodni par …

… seveda ne bomo izdali imen, povemo pa, da sta se zaljubila naš učenec in učenka iz Francije.

No, pustimo to. Tukaj smo, da se česa naučimo in da prispevamo, kolikor lahko. Naši učenci navdušujejo s svojim znanjem in s pristopom k učenju. V preteklih dveh dneh so lahko učenci izkusili hojo po luni, simulator nekontroliranega vrtenja, telovadbo v vesolju, “breztežnostno” steno, simulator vožnje po Luni in simulator vožnje po Marsu. Poleg tega so imeli predavanja o kolonijah na Marsu, našem magičnem planetu, o hidroponiki (veda o vzgajanju rastlin brez prsti) in še mnogo drugega.

Danes so skupine začele tudi s projektiranjem in izvedbo svoje lastne kolonije na Marsu. Ena od ekip si je zamislila, da bodo na Marsu potrebovali bivalne prostore, jedilnico, bolnišnico, hidroponični laboratorij ter zalogovnike za vodo in kisik. Napredujejo super in ob enem močno razmišljajo, če je še kaj drugega, kar bi potrebovali za življenje. Poleg Marsa pa so danes tekmovali tudi na poligonu, imenovanem Astronaut challenge, kjer je zmagala morda ekipa.

Da pa ni vse preresno, si čas krajšamo z igranjem namiznega tenisa in namiznega nogometa.

Več pa v slikah.

Dostopnost