V Mestni knjižnici Ljubljana, v Knjižnici Bežigrad že tretje leto pripravljajo Noč v knjižnici pri katerem želijo starejše osnovnošolce 3. triade (med 12. in 15. letom) navdušiti za naravoslovne znanosti in jih spodbuditi k obiskovanju knjižnice. Mladim predstavljajo knjižnico kot prostor za preživljanje prostega časa in tudi kot prostor najrazličnejših znanj.

Z osnovnošolci bodo prebedeli noč v knjižnici, in sicer s petka, 23. septembra 2022, na soboto, 24. septembra 2022. Uradni del programa se začne ob 19h ter konča prihodnji dan ob 9h, ko vse dejavnosti predstavijo staršem sodelujočih otrok.

Tudi letos so se povezali z Mladinsko skupino Feniks – mladi te skupine bodo kot prostovoljci izvedli del delavnic za otroke in poskrbeli za spremstvo in animacijo do jutranjih ur. Na dogodku pričakujejo okrog 30 otrok, 15 prostovoljcev in seveda tudi knjižničarje. Letošnja osrednja nit je »112-113!« Povezali smo se s strokovnjakom forenzike ter z zasebnim detektivom, gasilsko brigado in reševalci, mladi prostovoljci pa bodo med drugim izvedli delavnice karateja, kemijskih poskusov ter tehnike.

Letak

Dostopnost